Bijzondere Locaties

Faculty Club in Academiegebouw

In de Faculty Club kunt u lunchen, dineren, vergaderen en ook voor een receptie is de Faculty Club geschikt. De Faculty Club heeft haar deuren geopend in het gerenoveerde Academiegebouw.


Het Arsenaal

De voormalige legerkazerne 'De Doelenkazerne' staat tegenwoordig bekend als Het Arsenaal. Nu is het gebouw een schitterende en bijzondere locatie voor uw feest.


Kamerlingh Onnes Gebouw

Het Kamerlingh Onnes Gebouw wordt ook wel het ‘koudste plekje op aarde’ genoemd, vanwege het onderzoek van de natuurkundige Kamerlingh Onnes naar zeer lage temperaturen.


Gravensteen

Het Gravensteen is een monument in Leiden dat in de loop der jaren onder andere dienst heeft gedaan als woning, gevangenis, boekenmagazijn en universiteitsgebouw. Het Gravensteen is een zeer charmant gebouw.


Poortgebouw

Het Poortgebouw is het monumentale gebouw dat vroeger het hoofdgebouw was van het Academisch Ziekenhuis. Het Poortgebouw is geschikt voor evenementen.


Academiegebouw

Het Academiegebouw is het oudste gebouw van de universiteit. Het wordt het tegenwoordig vooral gebruikt voor ceremoniële plechtigheden zoals afstuderen, oraties en promoties.


Lipsius

Het Lipsius is vernoemd naar een van de grootste geleerden die aan de Leidse universiteit verbonden zijn geweest, Joost Lips - zijn geleerdennaam was Justus Lipsius. Het Lipsius ligt ten midden van tal van andere gebouwen van de universiteit zoals de Universiteitsbibliotheek en het Arsenaal.


Pieter de la Court

Het Pieter de la Courtgebouw is de thuisbasis voor de faculteit der Sociale Wetenschappen. Het ligt vlak bij het station en er is voldoende parkeergelegenheid. Het gebouw is recentelijk grondig gerenoveerd.


SieboldHuis

Het SieboldHuis biedt het mooiste uit het oude en nieuwe Japan in een Hollands huis met historische allure: prenten, lakwerk en keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten.


Gorlaeus Lab

Het Gorlaeus Lab, een van de gebouwen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, is vernoemd naar David van Goorle, ook wel David Gorlaeus. Het Gorlaeus Lab ligt vlakbij het Universitaire Sportcentrum, het Huijgens Lab en het Snellius. De nabijheid van bedrijventerreinen en ligging nabij de snelweg A44 maken het Gorlaeus een geschikte locatie voor bijvoorbeeld vergaderingen.


Regens Collegii

Met ingang van het collegejaar 2009-2010 is de vergaderruimte van het Regens Collegii verhuisd naar de Faculty Club.