Huisstijl - briefpapier, enveloppen etc.

De Universiteit Leiden hanteert een huisstijl voor drukwerk, websites, brieven, faxen e.d.

Kenmerken van de huisstijl zijn onder meer het beeldmerk van de universiteit (het zegel met daaronder of daarnaast het woordmerk ‘Universiteit Leiden’), de huisstijlkleur blauw (kleurtype PMS 280) en het lettertype Minion.

Veel drukwerk dat bij Grafische Producties wordt verwerkt moet dan ook voldoen aan de Universitaire huisstijl. Onze medewerkers kunnen u voorlichten over wat wel en niet mag. Universitair briefpapier, enveloppen en visitekaartjes zijn veelvoorkomende producten die conform huisstijl tegen lage vaste tarieven worden geleverd. Ander drukwerk en vormgeving wordt aangeboden op basis van een offerte. Neem contact op met Grafische Producties voor meer informatie.

Wilt u meer weten over huisstijl of interne en communicatie-uitingen? Dan kunt u op de communicatiesite van de universiteit meer informatie vinden.


Briefpapier

Briefpapier zonder indruk adresgegevens*    op aanvraag
Briefpapier met indruk adresgegevens*  op aanvraag

* Met de huisstijlmacro voor Word kunt u adresgegevens eenvoudig meeprinten op het standaard briefpapier van de universiteit. U hoeft dus niet per se de adresgegevens te laten indrukken. Met de huisstijlmacro kunt u desgewenst verschillende profielen onderhouden, waardoor u verschillende afzendergegevens kunt gebruiken. Bij gebruik van de huisstijlmacro bent u tevens gegarandeerd dat uw brief er uit ziet conform de universitaire huisstijl. Raadpleeg uw netwerkbeheer voor de huisstijlmacro voor Word.

Enveloppen

Indien u enveloppen bestelt is het soms handig om een voorbeeldenvelop mee te sturen, indien u niet precies weet om welk formaat het gaat. Alle enveloppen zijn voorzien van een code, deze staat op de voorzijde in de linker onderhoek. Wanneer u deze code bij uw bestelling vermeld is het niet nodig om een voorbeeldenvelop te sturen. 

Voor vragen over enveloppen kunt u contact opnemen met Grafische Producties.

Huisstijl voor wervinguitingen

Voor het maken en schrijven van (voorlichtings)brochures of posters is het de bedoeling dat ook hier zoveel mogelijk één en dezelfde lijn wordt aangehouden. Indien u als afdeling of instituut van plan bent een brochure te maken, dan kunt u voor vragen en advies contact opnemen met de afdeling Grafische Producties.

Wat doen we verder nog in huissstijl?

  • Visitekaartjes
  • Memoblok
  • With Compliment kaartjes
  • Tentamenpapier
  • Certificaatpapier
  • Uitnodigingen
  • Cijferlijsten
  • Huisstijlomslagen A4 / A5

Levertijd

Elke week wordt er op woensdag enveloppen, briefpapier en visitekaartjes gedrukt dit drukwerk wordt een week later op woensdag afgeleverd. 
 
Voor oraties en ander drukwerk geldt na akkoord proef een levertijd van 10 werkdagen.

De leveringsvoorwaarden van Grafische Producties, het UFB en de Universiteit Leiden zijn van toepassing.

Laatst Gewijzigd: 16-07-2013