Bean-to-Cup koffieautomaten voor medewerkers

In januari 2011 zijn alle koffieautomaten in de universiteit vervangen door nieuwe automaten. De koffie wordt gezet van versgemalen koffiebonen.

De contracten zijn via een Europese aanbestedingsprocedure gesloten met de leverancier Maas International. Zij hebben ongeveer drie weken nodig gehad om de automaten te vervangen.


Bean-to-Cup koffie: vers gemalen en zelf gekozen

Bean-to-cup wordt de nieuwe manier van koffiezetten, ieder kopje koffie wordt gezet van versgemalen bonen. Ook de fun-koffie zoals cappuccino en café au lait wordt gezet van verse bonen. De automaten zijn hiervoor uitgerust met een supersnelle maalmachine.

Medewerkers per gebouw zijn in gelegenheid gesteld te participeren in smaakpanels. Deze panels geven de voorkeur aan twee koffiesoorten. Wij willen deze dan ook allebei aan u aanbieden. Namelijk:

  • Vol & Robuust (UTZ kapeh certified) en

  • Intens & Krachtig (EKO en Max Havelaar gecertificeerd)

Vol & Robuust is aangenaam zacht en toch mooi vol en uitgesproken. Kort en intensief branden van de boon zorgt voor een koffie die de hele dag door gedronken kan worden.
Intens & krachtig staat voor de biologische espressoboon die langdurig, maar licht gebrand is. Een krachtige koffie met een mooie crèmelaag. De variant voor straffe drinkers en tijdens drukke werkzaamheden.

Tot de zomervakantie wordt gemonitord welke boon het meest in de smaak valt en wordt een definitieve keuze gemaakt (één bepaalde soort of blijvend twee soorten). Bij elke automaat is de koffiesoort aangegeven.

Betalen supermakkelijk op elk gewenst niveau

De verkoopprijzen van alle warme dranken worden lager. Betalen kan voortaan met chip, contant geld of met gratis uitgifte - waarbij een kaart facturatie per afdeling/ budgethouder mogelijk maakt. Met deze kaart kan ook van al de studentenautomaten tegen een medewerkersprijs gebruik worden gemaakt. 

Koud water

Weg met de onhygiënische waterkoelers op de gang. Bijvullen is ook niet meer nodig; koud water wordt gewoon getapt uit de automaat. Het gefilterde water uit de machines voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van het Nederlandse Drinkwaterbesluit, de hoogste hygiënische norm van de drinkwaterwet in Nederland. Onhygiënische tapkraantjes  of vervuilde toevoerslangetjes zijn uit den boze. Het water is altijd vers, fris en koud.

Quality scan

Kwaliteitscontroles zorgen ervoor dat afstellingen kloppen en dat de machines een constante kwaliteit bieden. Daarbij zijn met de leverancier afspraken gemaakt dat de automaten niet meer dan 2% van de tijd in storing mogen staan. Deze up-time wordt geregistreerd per automaat.

Full-operating - zorgeloos genieten

De nieuwe automaten vallen onder het ‘full-operatingprincipe'. Dat betekent dat Maas International zorgt voor uw complete koffievoorziening. De leverancier verzorgt stelselmatig de ingrediënten van uw koffiemachine. U hoeft bij dit concept dus niet meer zelf de koffie, de suikersticks, de creamer of de bekers bij te vullen. Uiteraard valt ook de technische service, elektra-aansluiting en het schoonmaakonderhoud binnen dit full-operating concept. Kortom: zorgeloos genieten van de lekkere koffie.

Wilt u een koffiemachine laten plaatsen, bel dan tst. 3288.

Duurzame aanbesteding

Zowel de automaten als de koffie voldoen aan harde eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De aangeboden koffiebonen hebben een keurmerk voor duurzame koffie: Max Havelaar- of Utz Certified. Beide keurmerken staan voor duurzame productie rekening houdend met sociaal-economische aspecten.

Laatst Gewijzigd: 18-07-2013