Bean-to-Cup koffieautomaten voor studenten

In januari 2011 zijn alle koffieautomaten in de universiteit vervangen door nieuwe automaten. De koffie wordt gezet van versgemalen koffiebonen.

Duurzame aanbesteding

Zowel de automaten als de koffie voldoen aan harde eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De aangeboden koffiebonen hebben een keurmerk voor duurzame koffie: Max Havelaar- of Utz Certified. Beide keurmerken staan voor duurzame productie, rekening houdend met sociaal-economische aspecten.
De contracten zijn via een Europese aanbestedingsprocedure gesloten met de leverancier Maas International.


Bean-to-Cup koffie: vers gemalen en zelf gekozen

Bean-to-Cup wordt de nieuwe manier van koffiezetten, ieder kopje koffie wordt gezet van versgemalen bonen. Ook de fun-koffie zoals cappuccino en café au lait wordt gezet van verse bonen. De automaten zijn hiervoor uitgerust met een supersnelle maalmachine.

Een smaakpanel, onder leiding van de assessoren, heeft gekozen voor twee bonen, wij willen deze dan ook allebei aan u aanbieden:

  • Vol & Robuust (UTZ kapeh certified) en

  • Intens & Krachtig (EKO en Max Havelaar gecertificeerd).

Vol & Robuust is aangenaam zacht en toch mooi vol en uitgesproken. Kort en intensief branden van de boon zorgt voor een koffie die de hele dag door gedronken kan worden. Intens & krachtig staat voor de biologische espressoboon die langdurig, maar licht gebrand is. Een krachtige koffie met een mooie crèmelaag. De variant voor straffe drinkers en tijdens tentamenperiodes.

Betalen

De verkoopprijzen van alle warme dranken worden lager. Men kan in alle automaten betalen met contant geld of via NFC (contactloos pinnen). Prijzen staan op de assortimentspagina

Laatst Gewijzigd: 01-09-2016