Parkeergarage Maliebaan

Informatie over de universitaire parkeergarages aan de Maliebaan.

Locatie

Er zijn twee ondergrondse parkeergarages op het WSD-complex. Inrijden met de auto kan via de Maliebaan. Voetgangers kunnen de parkeergarages ook betreden via de ingangen aan de Witte Singel.

De toegangen voor de auto liggen enigszins verscholen tussen de gebouwen. U kunt ze zien op Google Streetview door hieronder op de link te klikken:

Ingang parkeergarage Noord

Ingang parkeergarage Zuid


Openingstijden Maliebaan

maandag t/m vrijdag:    07.30 - 23.30 uur
zaterdag: 09.30 - 23.30 uur (LET OP: alleen garage Noord open)
zondag: 09.30 - 23.30 uur (LET OP: alleen garage Noord open)
feestdagen:  gesloten 

In de zomerperiode gelden aangepaste openingstijden, deze staan vermeld bij de entree van de parkeergarage.

De parkeergarages zijn gesloten op feestdagen en verplichte sluitingsdagen, zie hier voor het overzicht.

Betaald parkeren

De universiteit kent gereguleerd en betaald parkeren op de universitaire parkeerterreinen.

 • Parkeren kan met de LU-card met toegangsrechten tot de parkeergarage. Als u nog geen LU-Card heeft, kunt u die aanvragen via http://www.lu-card.leidenuniv.nl
 • Aanvragen van toegangsrechten voor uw LU-card kan via de pagina Parkeerabonnement op de LU-Card, daar kunt u een formulier invullen. 
 • De mogelijkheid om betaald te parkeren door middel van de chipknip is vervallen per 1 januari 2015 (wegens het vervallen van de chipknip).

Het gebruik van de LU-card of parkeerkaart

Met de LU-card met toegangsrechten of een parkeerkaart heeft u toegang tot beide garages aan de Maliebaan.

 • Rijd de garage binnen tot aan de slagboom. Vlak voor de slagboom bevindt zich een detectielus in het wegdek, die registreert of zich erboven een metalen voorwerp bevindt. Pas bij die registratie treedt het systeem in werking. Het is dus van belang dat u met de auto boven de lus (= naast de inrijpaal) staat.
 • In het midden van het paneel bevindt zich de kaartinvoer. Houd uw LU-card of parkeerpas voor de paslezer, deze zal oplichten en de slagboom gaat aansluitend open. Indien de boom niet open gaat en de paslezer rood oplicht, maar u wel betaald heeft zijn uw toegangsrechten verlopen. Raadpleeg de Servicedesk in het Lipsius voor hernieuwing van de toegangsrechten. 
 • In geval van barcodekaarten dient u volledig in de invoersleuf in het apparaat te steken: bij registratie hoort u een pieptoon. Na de pieptoon kunt u de barcodekaart weer uit het apparaat verwijderen en verder rijden. Gaat de slagboom niet open en heeft u geen pieptoon gehoord: probeer het dan nog eens. Achterstevoren of ondersteboven maakt niet uit, de barcode wordt altijd herkend. Bij weigering dient u de Servicedesk meteen op de hoogte te stellen en de bewuste kaart in te leveren. Voor die dag krijgt u dan een dagkaart; ook wordt dezelfde dag nog de oorzaak van de weigering vastgesteld en waar mogelijk het euvel verholpen. 
  N.B. Eventueel gemaakte kosten na weigering zijn niet te verhalen op de Universiteit Leiden.

Gebruik- en gedragsregels Maliebaan

Gebruiks- en gedragsregels

 • Verlaat de garages iedere dag voor 23:30 uur. Dan worden de garages afgesloten. Houdt tevens rekening met gewijzigd openingstijden rondom feestdagen en zomersluiting.
 • Parkeer in de vakken. Op die manier verzekert u namelijk medegebruikers van de garages van een vrije doorgang.
 • Meld ongeregeldheden direct aan de receptie van het Lipsius. (telefoon (071 527)2300 of (071 527)2500). Dan kan de dienstdoende receptionist actie laten ondernemen.
 • Geef de nieuwe gegevens door aan de Servicedesk WSD, bij wisseling van de auto. Zo kunnen we u traceren wanneer er iets aan de hand is (verlichting laten branden, schade aan de auto, e.d.)
 • Parkeren in de garages geschiedt op eigen risico.
 • Het bezit van een toegangsrechten parkeren biedt niet de garantie dat er te allen tijde plaats is in de garages.   

Beheer

Het beheer van de garages ligt bij het expertisecentrum Vastgoed. Voor een soepel klantcontact is het dagelijks beheer echter weggezet bij het UFB. Voor alle zaken betreffende het gebruik van de parkeergarages kunt u dan ook terecht bij de Servicedesk WSD in de centrale hal van het Lipsius-gebouw. Voor additionele informatie over parkeren bij de universiteit, lees hier verder.

Laatst Gewijzigd: 30-03-2017