Post & Koerierszendingen

Lees meer over het ontvangen en versturen van post en koerierszendingen op het WSD-complex.

Postkamers

Het WSD-complex heeft een postkamer waar de inkomende post wordt behandeld en waar de uitgaande post wordt verzameld voor die naar de centrale postkamer van de universiteit wordt gestuurd.

De postkamer van het WSD-complex is gevestigd in het Lipsius op de begane grond aan de kant van de Reuvensplaats.

De Universiteitsbibliotheek heeft een eigen postkamer.


Inkomende post

Het WSD-complex heeft een eigen postdienst voor het sorteren, bezorgen en ophalen van post bij de gebouwen. De Universiteitsbibliotheek heeft een eigen postkamer en daar wordt de inkomende post separaat bezorgd. De postbezorging gaat als volgt:

  • 10.00 uur: Post & Transport brengt interne en interuniversitaire post op de postkamer van het WSD en haalt uitgaande post op.
  • 14.30 uur: Post & Transport bezorgt interne post en haalt uitgaande post op.
De genoemde tijden zijn bij benadering.

Uitgaande post

De postdienst van het WSD haalt bij de gebouwen van het WSD-complex twee keer per dag externe post op. Deze post wordt voorgesorteerd en aangeboden aan Post & Transport die voor verdere sortering, frankering en aflevering aan de post zorgt. In beginsel geldt dat uitgaande post nog dezelfde dag bij TNT Post of een andere postvervoerder wordt aangeboden ter verzending. Belangrijke uitzonderingen zijn grote mailingen en postpakketten naar het buitenland. Als u een grote mailing heeft, dan kunt u het beste voor de verzendmogelijkheden ruim van te voren contact opnemen met Post & Transport. De Universiteitsbibliotheek heeft een eigen postkamer en daar wordt de post separaat opgehaald.


De tijden zijn bij benadering. Heeft u de postronde gemist en heeft u nog uitgaande post, dan kunt u die tot ca. 14.00 uur langsbrengen bij de postkamer van het WSD. Daarna kunt u nog tot 16.00 uur terecht op de centrale postkamer van de universiteit aan de Wassenaarseweg 62a. Alle soorten post naar binnen- en buitenland en andere universitaire gebouwen kunnen worden verzonden. Voor meer informatie over de diverse mogelijkheden en voorwaarden bezoekt u de pagina van Post & Transport. Daar kunt u de postwijzer vinden en een pagina met veelgestelde vragen.

Mailingen

Het gereedmaken van (grote) mailingen, zoals vragenlijsten of uitnodigingen, brengt veel werk met zich mee. Adresseren, enveloppen inpakken en dichtplakken, zijn tijdrovende activiteiten. UFB-Post & Transport kan u daarbij helpen door geheel of gedeeltelijk zaken van u over te nemen. Met diverse machines kunnen mailingen snel en goedkoop worden gereedgemaakt en naar de post worden afgevoerd. Wilt u uw mailing toch zelf gereedmaken, neemt u dan voor aanvang contact op met UFB-Post & Transport voor informatie over hoe u dat het beste kan doen om te voorkomen dat u onnodig werk doet en om de beste en goedkoopste manier van verzenden te kiezen.

Koerierszendingen

Voor vragen over koerierszendingen kunt u het beste contact opnemen met de afdeling Post & Transport of kijk op de UFB-Post & Transport pagina.

Laatst Gewijzigd: 05-10-2010